Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ανοιξιάτικη εκδρομή

Ένα καλό φίλο, λίγα ρούχα, 2 εισιτήρια (δυστυχώς το ένα είναι αυτό της επιστροφής), πολύχρωμα σανδάλια (γιατί καλοκαίριασε) και ένα σάκο, αυτό του camping- έχει φάει τόση σκόνη, άμμο και αλάτια που λίγο ακόμα δεν νομίζω να τον πειράξει και φύγαμε......
-Για που? 
-Και τι σημασία έχει? Θάλασσα να χει, ήλιο να χει και όμορφα χρώματα. Άσπρο και μπλε κατά προτίμηση. Ευχαριστώ.
Οι δυο μας και μία φωτογραφική. Έτσι απλά και όμορφα. Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι τα πιο απλά. Κάπου εκεί ανάμεσα θα βρεις τις στιγμές της δικής σου γαλήνης και ευτυχίας.
Οι βδομάδες πριν και μετά θα είναι δύσκολες. Οι μέρες ίσως να κυλάνε αργά και βασανιστικά Αφού έτσι έχουμε κάνει τη ζωή μας. Την έχουμε δυσκολέψει πολύ. Την έχουμε κάνει πολύπλοκη.
Ίσως εκεί που θα περπατώ, στα στενά σοκάκια, να βρω το σημείο όπου θα με φανταζόμουν να ζω για πάντα.. Και όμως η ζωή μας είναι τόσο ειρωνική και αστεία που ενώ κάποιες εικόνες είναι τόσο ξεκάθαρες οι πράξεις σα να τις καταδικάζουν σε ισόβιο σκοτάδι. Οι εικόνες που κάποτε ονειρευτήκαμε έχουν γίνει πια θαμπές και σκοτεινές και περιμένουν πότε θα τις αναβιώσουμε για να πάρουμε λίγο από τα χρώματά τους πριν έρθει η ημερομηνία που αναγράφει ολοκάθαρα το εισιτήριο επιστροφής. Καταραμένο να ' ναι!
Μια ανάσα στην ασφυξία της πόλης, μία πυγολαμπίδα στο σκοτάδι μας, μία παύση από το καθημερινό κατοστάρι.
Μία ανοιξιάτικη εκδρομή.


σαν-αερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου